Kıştan kalan 3 ayva
Bizim evde pek meyve yenmez ben ne kadar meyveye düşkünsem eşimde bir o kadar meyve yemeğen bir kişiliğe sahiptir onun için eve meyve alıırken sadece benim yiyeceğim kadar alınır bu ayvaların suçu ne neden kıştan kaldı derseniz(kıştan kaldı diyorum çünkü biz Antalya'da yazı yaşıyoruz) özellikle canım çektiği için aldığım bir meyve değil eşimle iş dönüşü yolda karşılaştığımız bir amcanın evinin bahçesinde yetiştirdiği ayvalar bunlar, eline 1-2 poşet toplamış satıyordu bizde yardım olsun diye aldık ama 1 tanesini yiyebildik geriye kalan 3 adet ayva yenmemesi sonucu kendileri şanslarını birde reçel olarak deneyecek ben göz kararı yaptım ,size burda tam olarak yapılışını anlatıcam deneyin pişman olmazsınız.
Malzemeler
*1 kg. ayva
*1 kg. toz şeker
*3 su bardağı su
*1/2 limon suyu
*5-6 adet karanfil
Yapılışı
Ayvaları soyup dilimleyin.Orta kısmındaki çekirdekleri çıkarın.Tercihinize göre ister büyük ister ufak ufak doğrayınızBen rendeledim.Ayvaları tencereye alıp üzerine su koyup ayvalar iyice yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin.Ayvalar yumuşadığında suyunu dökmeden üzerine şekerini ve karanfilleri ilave edin.Kıvamı koyulaşana kadar kısık ateşte kaynatın.Ocaktan almadan 5 dakika önce limon suyunu ekleyin ve reçeli ılınması için bekletin.Reçel ılındıktan sonra kavonozlara koyup kapağını sıkıca kapatın ve afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder