Asagidaki malzemeden 15 nefis kurabiye cikiyor. - 1/2 bardak Şeker
- 2 yumurta sarısı, hafif çırpılmış olacak
- 85 g eritilmiş çikolata, oda sıcaklığında olacak
- 113 g (yaklasik 1 bardak) fıstık, mutfak robotunda ezme haline gelinceye kadar cekilmis olacak
- 1 yumurta akı
- 1/8 tatlı kasıgı vanilya
- Fiskeyle tuz
- 170 g cikolata, küçük parçalara kesilmiş olacak
- 1 yemek kasıgı tereyagı
- Süslemek için file fıstık
Yumurta sarılarını benmari düzeneğinde iki dakika tel çırpıcı ile çırpın. Bu süre sonunda ılınan yumurta sarılarını mikserinizin orta hızında çırparken, bir yandan da şeker şurubunu uzerlerine dökün. Mikserin hizini yuksege cikartin; karisim oda sicakligina gelip, hacimleninceye kadar (yaklasik 3 dakika) cirpin. Mikser hızını yine ortaya indirin, erimis çikolatayı yumurta sarılarına katın. Sertleşmesi icin 45 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
Kurabiyeleri hazırlamak için, fıstık ezmesi ve kalan 1/4 bardak şekeri mikserinizin kasesine alın. Kürek seklindeki çırpıcı ile orta hızda, karışım homojen hale gelinceye kadar çırpın. Yumurta akı, vanilya ve tuzu da ekleyin.
Firininizi
175 C ye ısıtın. Kurabiye hamurunu 0,5-0,6 cm lik sıkma ucu takılmış sıkma tupune alın. Hamuru, aralarinda 2,5 cm lik mesafe bırakmaya özen
göstererek, 2,5 cm lik yuvarlaklar halinde silpat veya pisirme kagıdı
ile kaplanmıs tepsinize sıkın. Kurabiyeler sertleşip, kenarları
kızarıncaya kadar (yaklaşık 10 dakika) pişirin. Altlarındaki silpatla
beraber ızgara uzerine alip sogutun.Kurabiyeleri büyüklüklerine göre eşleyin. Yaklasik 1 ila 1,5 tatli kasigi cikolatalı dolgu kullanarak, eşlenen kurabiyeleri birbirine yapistirin. Bir saat buzlukta dinlendirin.
Bu arada çikolatali glazuru hazırlayın. 170 g çikolatayı benmari düzeneğinde eritin. Tereyagını ekleyip, erimesini saglayın ve glazur ılınıncaya kadar bekletin.
Bir çatal yardımıyla, kurabiyeleri teker teker çcikolatanın içinde bulundugu kabın üzerinde tutun. Kasıkla aldığınız glazürü, kurabiyenin uzerine dökün, bırakın glazürün fazlası kaba geri dökülsün. Çikolataya kaplanmis kurabiyeleri izgaranin üzerine alın ve file bademle süsleyin. Glazürün sertleşmesi icin 5 dakika kadar buzdolabında bekletin. Hava almayan kaplara tek sıra halinde dizilmis kurabiyeleri, buzdolabında 3 gune kadar saklayabilirsiniz.
uyarı: Kurabiyelerin arasindaki ganas, az pismis yumurta sarisi icerdigi icin, hamile hanimlar, cocuklar, yaslilar ve saglik problemleri olanlar icin tavsiye edilmiyor. Arzu ederseniz, onun yerine klasik (yumurtasiz ganas) kullanabilirsiniz.


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder