
Ve sıra geldi tarife. Şu sıcak günlerde hafif bir tatlı yemek isteyenler için güzel bir seçenek. Tarifi sütlü tatlılar-ye'ye yetiştiremedim maalesef ama aklımda kaldı ve denedim. Tadındaki başarıyı görüntüde yakalayamadım bu sefer :). Lezzet dergisindeki fotoğrafı oldukça düzgün. Dergide malzemelerde 2 su bardağı süte 1 su bardağı un katıyordu. Un miktarı fazla geldiği için 3 çorba kaşığı kullandım. Kakaolu bisküvi yerine de evde olan sade petibör kullandım.
Malzemeler:
- 3 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket kakaolu bisküvi (yarım paket yeterli)
- 80 gr tereyağı (daha az kullandım)
- 400 gr kayısı
- 3 çorba kaşığı pudra şekeri
Tereyağını tencerede eritin. Unu ilave edip tahta kaşıkla karıştırarak rengi dönene kadar kavurun. Sütü azar azar döküp şekeri ekleyin. Devamlı karıştırarak iyice koyulaşıp tencereye yapışmayacak kıvama gelinceye kadar pişirin. Benim yaptığım topaklandığı için blendırdan geçirdim. Ilınması için bir kenarda bekletin. Bisküviyi rondoda ufalayın. Dikdörtgen bir cam kalıba bisküviyi her tarafını kaplayacak şekilde dökün. Üzerine muhallebiyi kaşık kaşık döküp, üzerini düzeltin. Buzdolabında 2 saat bekletin. Ben dayanamadım yaklaşık 1 saat beklettim. Kayısıları küçük doğrayıp tavada şekerle pişirin. Çok katı olursa çok az su ilave edebilirsiniz. Soğuması için bekletin. Muhallebiyi 4 dikdörtgen parça elde edecek şekilde dilimleyin. (Ben kare borcamda yaptığım için 6 adet dikdörtgen elde ettim.) Üzerlerine kayısılı karışımı paylaştırın ve rulo yapın yada bir tarafı diğer tarafın üzerine kapatın.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder