
Malzemeler :
- 1 kilo havuç
- 1 su bardağı şeker
- 40 adet bisküvi
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
- Hindistan cevizi
- 4 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı un
- 2 tatlı kaşığı nişasta
- 4-5 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
Havuçların kabuklarını kazıyıp rendeleyin. Şeker ile birlikte kısık ateşte 20-30 dk kadar pişirin. Bisküvileri küçük parçalara bölün. Pişen havuçların içerisine bisküvi parçalarını ve cevizi ekleyip karıştırın. (Bisküviler tamamen ezilmesin) . Borcamı hafif ıslatıp ( sulu kalmasın) hindistan cevizi serpin. Karışımı borcama yayıp üzerini düzleyin.
Vanilya dışındaki krema malzemelerini bir tencerede karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında vanilyayı ilave edin. 1-2 dk. daha pişirip ocaktan alın ve mikserle 5 dk. çırpın. Borcama yaydığınız havuçlu karışımın üzerine kremayı yayın. Ilıdığında üzerini hindistan cevizi ile süsleyip buzdolabında soğumaya bırakın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder