9 Eylül 2012 Pazar

Gelin Hanım Tatlısı

 





Malzemeler:
  • 50 adet şekerpare kayısı
  • 1/2 su bardağı ve 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı haşlanmış pirinç
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 adet ince rendelenmiş küçük havuç
  • 3 adet karanfil (ben kullanmadım)
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
Hazırlanışı:

Kayısıları yıkayıp bir gece önceden suda bekletin. Daha sonra 5 dakika haşlayın. Suyunu süzüp soğumaya bırakın. Diğer tarafta ceviz ve üzümleri robotta kıyın. Bu karışımın içine pirinç, havuç, 1 kaşık şeker ve tarçını ekleyip karıştırın. Ilımış olan kayısıların içerisine hazırladığınız harçtan kiraz büyüklüğünde koyup ısıya dayanıklı bir tepsiye tatlıları dizin. Tatlıların üzerine şekeri serpin. Kayısıları haşladığınız sudan 1 su bardağı kadarını tepsiye ekleyin. Karanfilleri de koyup tepsinin üzerini aliminyum folyo ile kapatın. 180 derece fırında 25 dk. pişirin. Soğuyan tatlıları önce tepside kalan suya bulayıp sonra hindistan cevizi ile kaplayn ve servis tabağına alın.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder