29 Mart 2012 Perşembe
güzel bir sabahtan merhabalar herkese :D
Antalyanın havasına pek belli olmaz derler ama dogru 2 gündür güzel ama rüzgarlı geçen bir havadan sonra tekrar yaza yaklaşan güzel bir havayla gözlerimizi açtık sabaha herkese tekrar mutlu olucagımız süprizle dolu bir güne merhaba
sizlere eşiminde çok sevdiği bir tarifi paylaşmak istiyorum bu gün BROWNİE bilindik ama çok güzel bir tarif
Malzemeler
1 su bardağı eritilmiş tereyağı/margarin ben sıvıyağla yapıyorum
1,5 su bardağı toz şeker
2 tatlı kaşığı vanilya
4 yumurta
1 su bardağı un
2/3 su bardağı kakao
yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
yarım tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı dövülmüş ceviz/fındık/antep fıstığı
Hazırlanması:
Fırını 175C'ye getirin. 23-24cmlik kek kalıbını yağlayın.
Yağ, şeker ve vanilyayı çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip iyice karıştırın. kakoyuda ekleyip karışımdan 1 bardak ayırın Un,kabartma tozu ve tuzu ayrı bir yerde karıştırın. Yavaş yavaş yumurtalı karışıma ilave edip karışımın özleşmesini sağlayın. Fındıkları ilave edip karışımı kalıba dökün.
Fırında 20-25 dakika pişirin. (ben 25 dakikadan sonra 150C'ye alıp çok az bir süre daha -kürdan temiz çıkana kadar- pişirdim.) Kalıptan çıkarmadan telin üzerinde keki keserek ayırdığımız karışımı dökün daha ıslak sevenler birazda karışımın içine dökmeden süt ekleye bilirler ve soğuduktan sonra afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder